top of page

Wat maakt coaching anders dan therapie, consulting, mentoring of training?

Natuurlijk zijn er talloze manieren om jezelf te laten begeleiden naar de beste versie van jezelf. Maar waarom zou je specifiek kiezen voor coaching? De belangrijkste reden hiervoor is de manier waarop ik jou als bewustzijnscoach begeleid. Hoe ik jou zelf de antwoorden op je vragen laat vinden, jou zelf je eigen kracht laat ontdekken. 

 

We weten immers allemaal ontzettend veel, maar weten ook ontzettend veel niet. Ergens daartussenin bevindt zich een grijs gebied, van ‘dat waar we ons niet bewust van zijn’. Er is gigantisch veel dat we diep van binnen wel weten, maar waar we ons niet bewust van zijn. Bewustzijnscoaching helpt je om je bewust te worden van precies dat, dat wat je diep van binnen wel weet maar waar je je niet bewust van bent. 

Puurcoachingpascalle bird.png

Jij wijst de weg

Vergelijk het met het werk van een taxichauffeur. Jij bent de passagier die mij vertelt waar we naartoe gaan, niet andersom. Het is mijn taak om jou zo efficiënt en effectief mogelijk daarnaartoe te brengen. Onderweg laat ik je van alles zien, maar ik je stuur je geen enkele andere kant op. Ik help je alleen maar de bestemming te bereiken die jij graag wilt bereiken. Weet je nog niet waar je naartoe wilt gaan, maar wel dat je weg wilt van waar je je nu bevindt? Dan gaan we samen op pad. Jij stapt de taxi in en terwijl we rijden bepaal je waar we heen gaan. Ik stel je vragen en laat je zo ontdekken waar je naartoe wilt. 

Jij praat, ik luister

Ik praat niet veel, slechts zo’n 10% van de tijd. Het enige dat ik doe is vragen stellen, terwijl jij op zoek gaat naar de antwoorden. Ik geef je geen adviezen, laat je mijn mening niet horen. Ik help je alleen jouw eigen bewustzijn aan het werk te zetten, door de juiste vragen te stellen. Ik leid je niet naar een bestemming waarvan ik denk dat deze voor jou de juiste is. Jij creëert zelf nieuwe mogelijkheden en ontdekt zelf welke veranderingen er op je pad komen. Mijn kracht zit hem juist in het ‘onzichtbaar’ maken van mezelf, zodat jij zelf ontdekt wat je nodig hebt om jezelf in je kracht te zetten en zo je doelen te bereiken.

Alleen maar vooruit

Een belangrijk verschil met vele andere manieren van begeleiding is dat wij tijdens onze sessies alleen maar vooruit kijken. Het verleden is voorbij, dus wij richten ons op de toekomst. Wees niet bang voor wie je was, maar word enthousiast van wie je wilt zijn! 

 

Veel mensen zijn bang voor de toekomst, omdat ze een bepaald beeld van zichzelf uit het verleden meenemen. Maar wie zegt dat jij die persoon nog bent? Wie zegt dat jij in de toekomst niet heel anders kunt zijn? De problemen uit je verleden hoeven je dromen uit de toekomst niet in de weg te staan. Dankzij je verleden weet je wellicht wat je niet wilt, maar wij richten ons op wat je wél wilt. Waar wil jij over een half jaar staan?

50EF243C-46A0-4FA1-A1AB-15DF67E3BAA2.jpe

Humor en rust

Coaching kan jou helpen te verhelderen waar je heen wilt gaan en hoe je daar komt. Zonder je enige richting op te sturen, help ik je om obstakels die tussen jou en je doelen staan te overwinnen. Mijn doel is jou zelf de touwtjes in handen geven, jou in je eigen kracht zetten en je zorgen wegnemen. 

 

Hoe ik dat doe? Door te luisteren. Mijn kracht is mijn rust. Ik luister heel goed naar wat jij zegt, maar vooral ook naar wat jij niet zegt. Mijn eigen agenda laat ik buiten mijn coaching. Ik bied jou de ruimte om je bewust te worden van je eigen keuzes. Ondanks mijn rust, pak ik echter door! Ik laat je niet verdwalen in je eigen verhaal en houd je op je pad. Dat allemaal op een spontane, luchtige manier. Naast rust, is ook humor immers een belangrijke factor in zowel mijn coaching als mijn eigen leven. Onze sessies zijn niet ‘zwaar’, maar gezellig. Het is mijn doel om jou te helpen jezelf in je eigen kracht te zetten, dus als er iets is dat je bij mij mag zijn, is het wel jezelf!

Puurcoachingpascalle.png
bottom of page