top of page

Stressologie, een revolutionaire manier voor minder stress en meer energie! 

Van stress naar geluk kan dat eigenlijk wel? 

 

Jazeker, dat kan!

Vooral door in te grijpen op de hormoonhuishouding met de juiste voedingsstoffen. Maar er is nog veel meer wat je kunt doen om stress te verminderen en daarmee de deur open te zetten om meer geluk te ervaren. 

 

Luisteren naar je lichaam

Gebeurtenissen - thuis of op het werk - kunnen stress opleveren. Stress zorgt voor een hormonale disbalans, waardoor er meer stresshormonen en minder gelukshormonen worden aangemaakt. Dat kan leiden tot vermoeidheid, ziektes, depressie en burn-out. 

Je hebt twee soorten stress, acute stress en chronische stress. De eerste vorm is gezonde stress, de tweede vorm is ronduit ongezond. of je langdurige chronische stress hebt is af te leiden door te luisteren naar het lichaam. De meest simpele manier is door te turven welke klachten spelen aan stress gerelateerde lichamelijke, emotionele, mentale en gedragsmatige klachten. Een samenvatting van de meest voorkomende klachten zijn vermoeidheid, (hoofd)pijnklachten, opgejaagd gevoel, onrust, angst- en/of paniekklachten, depressie, slechte spijsvertering, problemen met darmen, sneller ziek, moeizamer herstellen, pijnlijke nek/schouders/rug, piekeren, vergeetachtig, niet meer helder kunnen denken, prikkelbaar, kort lontje, slechter slapen, hoge ademhaling, hyperventilatie.

 

Als je meer dan drie klachten ervaart is er al sprake van stress. 

Onze insteek: stress is meer biologie dan psychologie

Onze aanpak: meten is weten

Het meten van stress is best lastig, er bestaat nog geen apparaat vergelijkbaar met een

thermometer waarbij precies is vast te stellen hoe het met je stress is gesteld.

Zelf gebruik ik ter indicatie de Smart Pulse en kan daarmee de hartritmevariabiliteit vaststellen.

Dit is een mooie methode om binnen twee minuten een indicatie te krijgen van hoe het staat

met het stress niveau. Ook je stressbestendigheid kan op deze manier worden gemeten. 

Als toegast stressoloog neem ik diverse tests af om eventuele tekorten

in kaart te brengen, zodat we die vervolgens heel gericht kunnen verhelpen.

Samen bekijken we ook welke aanpassingen je zou kunnen doen in je

dagelijkse routines m.b.t. eten, bewegen en rust.

Het doel is om je stress te verminderen en je stressbestendigheid te vergroten, zodat je weer evenwichtig, fit en met plezier in het leven komt te staan.

Zou je de test graag willen doen, stuur mij dan een bericht.

Je krijgt van mij een code t.w.v. € 12,95 en kun je de test gratis maken! 

Wil je vooraf graag even persoonlijk contact of juist meer informatie over de test en de mogelijkheden. Dan maak ik graag een telefonische afspraak met je of we ontmoeten elkaar via zoom. Laat me maar weten. 

 

logokleur.png

Iedereen die last heeft van langdurige stress ontwikkelt tekorten aan gelukshormonen zien wij dagelijks in de praktijk. En die tekorten kunnen nare klachten opleveren. Om een indicatie te krijgen of dat bij jou het geval is kun je deze gratis quickscan maken. Mocht eruit komen dat je mogelijk tekorten hebt dan kun je de uitgebreide test maken om preciezer te weten te komen waar het bij jou aan schort.

4B8DD65C-12B9-4CEE-B760-29ECB5973B86.jpe
Puurcoachingpascalle.png
bottom of page